Rodina Ferrari si založila rodinný svěřenský fond

Piero Ferrari, syn zakladatele Enza a druhý největší akcionář Ferrari, založil v prosinci 2022 svěřenský fond, prostřednictvím kterého bude ovládat majetkové účasti rodiny.

Piero Ferrari, syn zakladatele Enza a druhý největší akcionář Ferrari, založil v prosinci 2022 svěřenský fond, prostřednictvím kterého bude ovládat majetkové účasti rodiny a řešit vlastnické nástupnictví v akcionářské struktuře skupiny v Maranellu. Vyplývá to z dokumentů Komise pro kontrolu cenných papírů USA (U.S. Securities and Exchange Commission, zkratka SEC), jejíž úkolem je dohled nad dodržováním federálních zákonů, které se týkají obchodování cenných papírů, následná regulace a kontrola tohoto trhu.

Rodina Ferrari založila rodinný svěřenský fond "Family Trust" podle práva Jersey zákon L.11/1984 , kde jsou trusty uzákoněny od 23. března 1984, a bude v něm spravovat svůj 10% obchodní podíl ve výrobci sportovních automobilů. Tímto se zařadila mezi další podnikatelské rodiny, které si pro správu svého rodinného jmění zvolily právní formu svěřenského fondu v kombinaci s podřízenou holdingovou strukturou.

Jmenovanými obmyšlenými "beneficienty" rodinného svěřenského fondu Piera Ferrariho jsou dcera Antonella a jeho vnuci Enzo Mattioli Ferrari a Piero Galassi Ferrari.

Zaujal vás článek?

Dejte nám svůj mail a my vám budeme podobné články posílat 1x měsíčně.
Získejte přehled, co se ve světě svěřenských fondů děje:

Tento web je chráněn technologií reCAPTCHA. Ochrana soukromí a smluvní podmínky.

Související články

————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter