Články

Volně dostupný

Rodina Ferrari si založila rodinný svěřenský fond

Piero Ferrari, syn zakladatele Enza a druhý největší akcionář Ferrari, založil v prosinci 2022 svěřenský fond, prostřednictvím kterého bude ovládat majetkové účasti rodiny.

15. 1. 2023
1 min.
Volně dostupný

Zvýšení poplatků notářských úkonů v souvislosti se svěřenskými fondy

Pro rok 2023 připravilo Ministerstvo spravedlnosti dvě novelizace notářského tarifu, které přináší i zvýšení poplatků za úkony notářů v souvislosti se svěřenskými fondy.

1. 1. 2023
2 min.
Volně dostupný

Arcibiskupství pražské si zřídilo svěřenský fond, prostřednictvím kterého bude ovládat a řídit své majetkové záležitosti.

Pražské arcibiskupství počátkem měsíce prosinec veřejnosti odhalilo novou formu své právní struktury, prostřednictvím které bude ovládat a řídit své majetkové záležitosti. Mezi ně patří kapitálové investice, příjmy z pronájmu, lesního hospodářství nebo pachty.

1. 12. 2022
5 min.
Volně dostupný

Mezinárodní konference Private Family Wealth 2022 se setkala s velkým ohlasem.

Společnost Svěřenská správa s.r.o. byla partnerem úspěné mezinárodní konference Private Family Wealth 2022, která proběhla 6.10.2022 a mezi účastníky i samotnými řečníky zaznamenala velký ohlas.

14. 10. 2022
7 min.
Volně dostupný

Rodina vlastnící společnost Patagonia ji vložila do svěřenského fondu s cílem bojovat proti změně klimatu.

Yvon Chouinard, zakladatel světově známé outdoorové společnosti Patagonia, se spolu s manželkou a jejich dětmi rozhodli vložit 100 % akcií společnosti s hlasovacím právem do svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust.

15. 9. 2022
1 min.
Volně dostupný

Jak vypadá audit efektivního fungování svěřenského fondu?

Čím více svěřenských fondů vzniká, tím roste i počet těch, které zanikají. Častým důvodem je neschopnost naplňovat svůj účel, nebo provozní vada, která fond paralyzuje natolik, že není schopen dále fungovat.

25. 8. 2022
5 min.
Volně dostupný

Poptávka po svěřenských fondech roste. Společnost Svěřenská správa rozšiřuje působnost na Moravu i na Slovensko.

Válka na Ukrajině, Covid-19 i inflace, to jsou hrozby, které movité jedince nutí zamyslet se nad ochranou majetku. Důsledkem je rostoucí poptávka po svěřenských fondech, správě investičních portfolií nebo pomoc při předání majetku dětem. Společnosti poskytující služby Wealth Management na to musí reagovat a rozšiřovat své služby do nových regionů. Společnost Svěřenská správa proto otevírá novou pobočku v Olomouci pro klienty z Moravy a Slovenska.

26. 7. 2022
2 mi.
Volně dostupný

Světové špičky z oboru Wealth Management se sejdou v Praze již letos v říjnu

Začátkem října se v Praze sejdou světoví lídři na poli správy majetku. Cílem bude českým a zahraničním movitým rodinám, investorům a Wealth Managerům nabídnout mezinárodní pohled na vývoj a diverzitu služeb právě v oboru Wealth Management. Jako partner této akce pro Vás máme slevu 15 % s promokódem SVSP2022.

27. 6. 2022
3 min.
Volně dostupný

Stali jsme se partnerem mezinárodní konference Private Family Wealth 2022

Společnost Svěřenská správa s.r.o. se stala partnerem mezinárodní konference Private Family Wealth 2022. Zažijte s námi tuto jedinečnou akci, na které získáte cenné know-how pro správu a plánování bohatství. Inspirujte se od předních odborníků z ČR i zahraničí a nepropásněte jedinečnou šanci se v rámci networkingu setkat s nejvýznamnějšími osobnostmi v oboru a napřímo pohovořit o aktuálních tématech.

10. 6. 2022
3 mi.
Volně dostupný

Wealth magazín publikoval autorský článek Pavla Koláře na téma „Dvě tváře svěřenských fondů v ČR. Která je ta pravá?“

Svěřenské fondy za dobu své existence v České republice provází dvě různé tváře, které bychom mohli ve stručnosti charakterizovat svěřenským fondem jako nástrojem (1) „pro nekalé praktiky“ a (2) „podpory prospěchu rodiny, komunity nebo širší veřejnosti“. Která je ta pravá a jak lze skutečnou tvář doložit? Na tyto otázky odpovídá ve svém článku Pavel Kolář, odborník na svěřenské fondy a Private Wealth Advisor & CEO ve společnosti Svěřenská správa s.r.o.

9. 11. 2021
2 min.
Volně dostupný

Kolik stojí založení svěřenského fondu? Tady je orientační výpočet

Je pro vás založení svěřenského fondu lákavé, jen si nedovedete představit, kolik za jeho „ušití na míru“ zaplatíte? Orientačně jsme spočítali, kolik stojí založení svěřenského fondu.

4. 3. 2021
12 min.
Volně dostupný

Spustili jsme eTRUST - první systém na komplexní správu svěřenských fondů v ČR

Bylo hodně řečeno o využití a zakládání svěřenských fondů. Vůbec se ale nemluví o tom nejdůležitějším faktoru. Klíčem k úspěšnému fungování svěřenského fondu je jeho kvalifikovaná správa. To byl stěžejní důvod, proč jsme vyvinuli a spustili eTrust - evidenční, řídící, kontrolní a informační systém pro správu svěřenských fondů.

1. 2. 2021
3 min.
Volně dostupný

Pavel Kolář, výkonný ředitel společnosti Svěřenská správa, poskytl rozhovor redakci E15 na téma plánování bohatství.

Po výrazném jarním propadu trh se svěřenskými fondy ožil a zažívá konjunkturu. Lidé totiž hledají možnosti, jak snížit rizika spojená s nejistotou. „Řada podnikatelů zažila moment uvědomění a nyní hledají nástroje, které by jim pomohly ochránit majetek,“ říká v rozhovoru Pavel Kolář, generální sekretář Komory svěřenských poradců a správců ČR.

15. 10. 2020
7 min.
Volně dostupný

Ako založiť český zverenecký (zverenský) fond pre občanov Slovenska

Zverenecké (zverenské) fondy pomáhajú pri riešení konkrétnych životných situácií. Ochraňujú majetok i záujmy, zaisťujú diskrétnosť vlastníctva, obmedzujú rizika alebo pomáhajú dosiahnuť stanovených cieľov. I napriek tomu, že zverenecké fondy sú v Českej republike i Európe vyhľadávaným spôsobom správy majetku, nemá Slovenská republika tento inštitút ešte zavedený.

8. 10. 2020
10 min.
Volně dostupný

Co je rodinný svěřenský fond a proč byste o něm měli uvažovat.

Rodina představuje největší zdroj radosti v životě a je motivací pro finanční úspěch rodičů a hledání bezpečí. Zatímco více než šest z deseti respondentů studie společnosti Svěřenská správa s.r.o. říká, že jejich životní poslání je zachování dědictví pro další generace, tak ale pouze jeden z pěti oslovených rodičů souhlasí s tím, že by jejich děti zvládli náhle nabyté bohatství.

14. 9. 2020
10 min.
Volně dostupný

Kdo je beneficient svěřenského fondu? A jaká práva a povinnosti obmyšlený má?

Říká se mu beneficient nebo také obmyšlený. Ve svěřenském fondu je to klíčová osoba, protože má nárok na plnění z majetku fondu. Jaká jsou další práva a povinnosti beneficienta?

12. 3. 2020
8 min.
Volně dostupný

Správce svěřenského fondu byl zakotven do nové definice rodinného podniku

Usnesením vlády č. 330 ze dne 13. května 2019 byla schválena definice rodinného podniku, ve které je zakotvena i role správce svěřenského fondu.

2. 3. 2020
2 min.
Volně dostupný

Jak nastavit plnění obmyšlenému ze svěřenského fondu?

Většina svěřenských fondů se zakládá proto, aby přinesla výhody obmyšlenému. Ten získává bezúplatné plnění z majetku fondu. Klíčová otázka při zakládání svěřenského fondu proto zní: Jak nastavit plnění obmyšlenému, aby z něho měl prospěch?

24. 2. 2020
10 min.
Volně dostupný

Kdo je zakladatel svěřenského fondu? A jak chápat jeho roli?

Jedním z klíčových aktérů ve svěřenském fondu je jeho zakladatel. V celé existenci svěřenského fondu má sice omezenou, ale naprosto zásadní roli. Jak úlohu zakladatele svěřenského fondu chápat? Jaké jsou jeho povinnosti a práva?

10. 2. 2020
3 min.
Volně dostupný

Komentář Petra Kováčika v článku "Nejčastější riziko ve správě majetku" pro investujeme.cz

Začátkem ledna odpovídal ředitel zákaznického servisu naší společnosti Ing. Peter Kováčik redakci investujme.cz na dotazy k článku: Nejčastější riziko ve správě majetku?

28. 1. 2020
5 min.
Volně dostupný

Jak založit svěřenský fond? S notářem, advokátem, nebo svěřenským poradcem?

Jako v životě, tak i v případě svěřenských fondů platí, že k jednomu cíli vede několik cest. Pokud svěřenský fond zakládáte, může vám pomoci notář, advokát i svěřenský poradce. Na jednotlivá řešení se podíváme podrobněji a zaměříme se na jejich výhody i nevýhody

6. 1. 2020
8 min.
Volně dostupný

Svěřenský fond a Andrej Babiš: Zbavil se premiér střetu zájmů?

Současný český premiér Andrej Babiš čelí dlouhodobě kritice, a to kvůli možnému střetu zájmů. Koncern Agrofert, jehož je Andrej Babiš zakladatelem a který pobírá dotace, premiér vyčlenil do svěřenského fondu. Podle jedné názorové skupiny tím střet zájmů vyřešil, podle druhé skupiny a podle závěrů auditu Evropské komise ale ve střetu zájmů zůstává. Finální rozhodnutí pravděpodobně vyhraje strana, která předloží silnější právní argumenty.

28. 12. 2019
10 min.
Volně dostupný

Wealth Planning je základem úspěšné správy majetku

Česká republika zažívá první vlnu předávání majetku. Otcové – zakladatelé, kteří vybudovali firmy a rodinné bohatství, nyní stojí před rozhodnutím, jak ho předat dalším generacím bez ztráty a rizika. „Až 70 procent rodin přichází o svůj majetek už v druhé generaci. Jedním z důvodů je chybějící funkční majetkový plán,“ říká v rozhovoru Pavel Kolář, odborník na správu rodinného majetku a svěřenské fondy.

13. 12. 2019
15 min.
Volně dostupný

Co je trustová společnost? A kdy ji založit?

Počet svěřenských fondů v České republice narůstá, stejně jako počet rodin s vysokou hodnotou čistého jmění. Tyto rodiny mívají více svěřenských fondů a v takové chvíli je vhodné zvážit využití trustové společnosti nebo soukromé trustové společnosti.

5. 12. 2019
5 min.
Volně dostupný

Hospodářské noviny zveřejnily článek o naší konferenci TWM 2019 - Správa rodinného majetku

Hospodářské noviny zveřejnily 27.11. 2019 článek o naší konferenci TWM s názvem: Jak předat hladce majetek dětem? Experti doporučují místo závěti rodinnou ústavu a svěřenské fondy.

27. 11. 2019
5 min.
Volně dostupný

Rozhovor s Pavlem Kolářem o majetkovém plánování a svěřenských fondech pro E15.cz

Začátkem listopadu odpovídal výkonný ředitel naší společnosti Pavel Kolář redakci E15.cz na dotazy k majetkovému plánování a výsledkem byl článek: Rodinám chybí majetkové plány. Proto ztrácí své bohatství, říká expert.

1. 11. 2019
10 min.
Volně dostupný

Nový návrh zákona přinese správcům svěřenských fondů sankce.

Ministerstvo spravedlnosti předložilo vládě nový návrh zákona o evidenci skutečných majitelů. Návrh přinese větší právní jistotu, ale současně budou přesněji a přísněji formulovány povinnosti pro evidující osoby. Pro správce svěřenských fondů to znamená, že v případě nesplnění evidenční povinnost, mohou být sankcionováni.

10. 10. 2019
5 min.
Volně dostupný

Článek pro BYZMAG.cz "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán".

Na byzmag.cz jsme publikovali článek "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán", který se v měsíci říjnu drží v TOP 3 nejčtenějších článcích. Přečíst si ho můžete zde.

6. 10. 2019
8 min.
Volně dostupný

Jak řeší novela zákona přístup k údajům o skutečných majitelích svěřenských fondů?

Změnová směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/843 ze dne 30. května 2018, tzv. V. AML směrnice. transponuje do českého právního řádu některé nové požadavky týkající se evidování skutečných majitelů, což se týká i svěřenských fondů.

7. 9. 2019
5 min.
Volně dostupný

Jaké jsou náklady na provoz svěřenského fondu?

Minule jsme vypočítali, kolik stojí založení svěřenského fondu. Pokud už odpověď znáte, zcela logicky vás bude zajímat, jaké budou provozní náklady na správu trustu.

4. 7. 2019
6 min.
Volně dostupný

Kolik stojí služby profesionálního správce svěřenského fondu?

Už víme, kolik stojí založení svěřenského fondu i kolik utratíte za jeho správu. Poslední otázkou je, jak nákladné jsou služby profesionálního správce trustu. I na ni jsme připravili odpověď.

4. 7. 2019
8 min.
Volně dostupný

Evidence skutečných majitelů se týká i svěřenských fondů. Zápis od 1. ledna 2019 vyjde na 1 000 korun.

Povinnost zápisu údajů o skutečných majitelích do evidence vedené rejstříkovými soudy mají nejen majitelé firem, ale třeba i zakladatelé svěřenských fondů. Evidence sice není veřejně přístupná, ale nahlédnout do ní mohou státní orgány, například soudy nebo finanční úřad. Jaké údaje jsou povinné? A koho přesně se evidence dotýká?

24. 1. 2019
23 min.
Volně dostupný

Publikovali jsme článek v časopisu PROFI Poradenství & Finance

Ve 4Q 2018 jsme v časopisu PROFI Poradenství & Finance publikovali náš komentář k aktuálnímu vývoji finančních služeb a to, jakou roli v nich budou sehrávat svěřenské fondy. Plnou verzi článku si můžete přečíst na odkazu níže.

15. 11. 2018
19 min.
Volně dostupný

Závislosti v rodině vytváří zdravotní i majetková rizika. Jak jim čelit pomocí svěřenských fondů?

Při strukturování svěřenských fondů se nám naši klienti stále častěji svěřují, že jejich děti nebo jiní členové rodiny, propadli závislostem. Případně se potýkají s jinou poruchou chování. Aby svěřenský fond splnil svůj účel, například ochránil majetek a zachoval ho pro další generace, je třeba podobné situace zohlednit.

12. 10. 2018
10 min.
Volně dostupný

Jakou roli hraje výbor ve svěřenském fondu? A kdy ho ustanovit?

Nejvyšším posláním každého správce svěřenského fondu je jednat v nejlepším zájmu beneficientů. To vyplývá z kodexu etického chování i z podstaty správcovy role. Přestože bude správce plnit svoji funkci s náležitou odbornou péčí a moudře, mohou v průběhu života beneficientů i svěřenského fondu nastat situace, které si vyžádají radu, odborný názor nebo nestranný úsudek.

26. 9. 2018
7 min.
Volně dostupný

Ing. Peter Kováčik: Svěřenské fondy zakládají i méně movití lidé, třeba jako ochranu před exekucí

Zatímco před čtyřmi roky byly svěřenské fondy neznámým pojmem, v srpnu 2018 jich v České republice existovalo už přes 880. Zakladatelé trustů přitom nepochází jen z řad movitých podnikatelů. Stále častěji se o ně zajímají také lidé, jejichž majetek se počítá v řádech jednotek milionů korun.

17. 9. 2018
5 min.
Volně dostupný

Kdo je dohlížitel a jaká je jeho role ve svěřenském fondu?

Prapůvodním účelem svěřenských fondů je ochranná funkce, kterou plní i v současnosti. Jedním dechem je třeba dodat, že trust je jen tolik bezpečný, nakolik bezpečným ho zakladatel vytvoří. Klíčovou roli v tomto ohledu sehrává dohlížitel.

22. 8. 2018
11 min.
Volně dostupný

Jak založit účet pro svěřenský fond?

Bankovní účet potřebuje i svěřenský fond. Při jeho zakládání můžete narazit na překážky a nepřipravenost českých bank. Jaké možnosti máte?

27. 7. 2018
15 min.
Volně dostupný

Rozhovor pro Hospodářské noviny: O evidenci svěřenských fondů s ředitelem zákaznického servisu Peterem Kováčikem

Jak vypadá evidence svěřenských fondů v praxi? Přečtěte si rozhovor s ředitelem zákaznického servisu naší společnosti Ing. Peterem Kováčikem pro Hospodářské noviny.

13. 4. 2018
9 min.
Volně dostupný

Evidence svěřenských fondů je povinná. Ukážeme vám, jak na ni krok za krokem

Od 1. ledna 2018 je povinná evidence svěřenských fondů. Svěřenský fond vzniká až zápisem do evidence svěřenských fondů. Co tento zápis obnáší? Jaké jsou povinnosti zakladatelů? A kdo má přístup k údajům v evidenci?

9. 1. 2018
10 min.
Volně dostupný

V časopisu EURO 1/2018 jsme publikovali článek o svěřenských fondech.

Novela občanského zákoníku z roku 2014 s sebou přinesla mnoho novinek, ale ta nejzajímavější v podobě svěřenských fondů zůstala díky neznámosti tohoto institutu v ČR u odborné i laické veřejnosti bez povšimnutí.

1. 1. 2018
2 min.
Volně dostupný

7 životních situací, při kterých vám dobře poslouží svěřenský fond

Svěřenské fondy jsou v českém právním světě pořád ještě relativní novinkou. Ačkoli jsou často spojované s řešením situací v oblasti obchodních vztahů, například s předáváním firem nástupcům, mají mnohem širší využití.

11. 10. 2017
10 min.
Volně dostupný

6 věcí, které byste měli zvážit před založením svěřenského fondu

Svěřenské fondy neboli trusty jsou v české legislativě stále ještě poměrně novinkou. Aplikovat je lze na různé životní situace, a proto se do velké míry dokážou přizpůsobit svým zakladatelům. Podívejte se, co vše před založením svěřenského fondu zvážit, aby vám i vašim blízkým přinesl co největší užitek.

2. 7. 2017
11 min.
Volně dostupný

Svěřenské fondy jako ochrana majetku: Proč s nimi ve strategii počítat?

Je naprosto přirozené přemýšlet nad ochranou majetku. Cesta k jeho nabytí je mnohdy dlouhá a náročná. V některých rodinách se na budování bohatství podílely celé generace. Život ale přináší různá rizika a někdy stačí málo, aby byl majetek nenávratně ztracen. Účinným nástrojem ochrany majetku jsou svěřenské fondy, s nimiž je proto vhodné ve strategii počítat.

27. 6. 2017
6 min.
Volně dostupný

Chci založit svěřenský fond. Jak na to?

Svěřenské fondy pomáhají při řešení konkrétních životních situací. Ochraňují majetek i zájmy, zajišťují diskrétnost vlastnictví, omezují rizika nebo pomáhají dosáhnout cílů. Protože se svěřenské fondy řídí statutem, který upravuje jejich fungování, jsou vždy jedinečné. Zvažujete založení svěřenského fondu? Jaký by měl být první krok a co vše vás čeká?

28. 5. 2017
12 min.
Volně dostupný

Svěřenský fond a jejho využití v životním pojištění.

Na mysl každého rodiče alespoň jednou za život přijde palčivá otázka: Co by se dělo s mým dítětem v případě mého úmrtí nebo nemohoucnosti a jak by bylo pro další život finančně zabezpečeno? Na toto trápení vám finanční poradce předepíše lék – rizikové životní pojištění. Je takové řešení ale dostačující? A splnilo by rizikové životní pojištění v reálné praxi svou úlohu?

7. 5. 2017
5 min.
Volně dostupný

Svěřenský fond jako nástroj ke správě výživného určeného k tvorbě úspor

Článek pojednává o institutu výživného určeného k tvorbě úspor, jeho smyslu a účelovém určení takto naspořených částek. Autoři představují institut svěřenského fondu jakožto flexibilní nástroj vhodný pro efektivní správu majetku. Demonstrují jaké výhody by mohla přinést možnost využití svěřenského fondu pro správu výživného určeného k tvorbě úspor.

1. 5. 2017
30 min.
Volně dostupný

Evropská unie založila svěřenský fond pro Afriku

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker spolu s vedoucími představiteli členských států EU rozhodl o vytvoření svěřenského fondu pro stabilitu a řešení hlavních příčin nelegální migrace a vysídlených osob v Africe.

8. 1. 2017
7 min.
Volně dostupný

Webinář: 7 způsobů využití svěřenských fondů ve strategii ochrany a správy majetku.

Záznam webináře pořádaného pro finanční odborníky z nebankovního sektoru. Rozhovor se zástupci společnosti Svěřenské správy Ing. Petra Kováčika, Pavla Koláře a moderátora Miroslava Prince na téma Svěřenské fondy.

26. 12. 2016
60 min.
Volně dostupný

Češi objevují kouzlo svěřenských fondů a co vy?

Novela Občanského zákoníku z roku 2014 sebou přinesla mnoho novinek, ale ta nejzajímavější v podobě svěřenských fondů zůstala díky neznámosti tohoto institutu v ČR u odborné i laické veřejnosti bez povšimnutí. Jak si svěřenské fondy po dvou letech od svého zavedení v ČR vedou a jaké zkušenosti s nimi mají finanční poradci i jejich zákazníci?

18. 10. 2016
8 min.
Volně dostupný

Proč si vybrat pro svůj svěřenský fond profesionálního svěřenského správce.

Pokud jste se rozhodli pro správu svého majetku prostřednictvím svěřenského fondu, tak ji můžete realizovat vlastními silami nebo si najmout profesionálního svěřenského správce. Tedy někoho, jehož podstata povolání je správa cizího majetku.

5. 10. 2016
15 min.
Volně dostupný

Kdo je to svěřenský správce a jaké jsou jeho hlavní úkoly?

Zavedení svěřenského fondu do Českého právního řádu přineslo odborné i laické veřejnosti zatím spíše více nezodpovězených otázek, než uspokojivých odpovědí. Na co ale lze už v tento moment zcela přesně odpovědět, je to, kdo je svěřenský správce, kdo tuto funkci může vykonávat a jaké jsou jeho hlavní úkoly.

21. 9. 2016
10 min.
Volně dostupný

Michal Horáček o svém svěřenském fondu, sázení a snech.

Pravděpodobný prezidentský kandidát Michal Horáček v druhém díle rozhovoru hovoří o svém majetku, o tom, jak naložil s penězi z Fortuny nebo proč a na co sází. Dočtete se také o tom, proč hromadí majzlíky.

4. 8. 2016
15 min.
Volně dostupný

Co nám přinese evidence svěřenských fondů?

Již nějakou dobu probíhá mezi poradci, svěřenskými správci i odbornou veřejností diskuze o připravované evidenci svěřenských fondů. Rozhodli jsme se proto prozkoumat připravované vládní novely zákona č.89/2012 Sb., Občanský zákoník, a s tím související novelu zákona o veřejných rejstřících, která má zavést zmíněnou evidenci svěřenských fondů.

1. 8. 2016
15 min.
Volně dostupný

Vyplatí se svěřenský fond z pohledu daní?

Svěřenský fond podle nového občanského zákoníku v ČR, na rozdíl od některých zahraničních úprav, není žádným daňovým rájem. Jeho daňové zatížení je vůči jiným formám správy majetku přinejlepším neutrální. Transakce v souvislosti se svěřenským fondem se mohou týkat v podstatě všech druhů existujících daní. Na svěřenský fond také plně dopadají povinnosti zákona o účetnictví.

9. 3. 2016
10 min.
Volně dostupný

Jak si vybrat toho nejlepšího svěřenského správce?

Jeden z prvních úkolů, který budete při založení svěřenského fondu řešit, je výběr vhodného správce. A řekněme si otevřeně, měli byste pro svůj svěřenský fond chtít toho nejlepšího, jaký je na trhu k mání! Bude přece spravovat Vaše osobní nebo rodinné jmění, které je možná základem bohatství Vašich budoucích generací.Vzhledem ke krátké historii svěřenství v ČR bude u potenciálního správce...

17. 6. 2015
10 min.
Volně dostupný

Je svěřenský fond pro mě?

Když jsem několik měsíců po uvedení svěřenského fondu do českého právního řádu navštívil diskuzní fóra na internetu, všiml jsem si jednoho důležitého faktu. Ve většině případů se jednalo o diskuze jen odborné veřejnosti, převážně z řad právníků. Pokud se už diskuze účastnili laici, tak svěřenské fondy spojovali jen s modrou krví mocných rodin, z čehož mylně vyplývalo, že se jedná o koncept určený pouze pro bohaté.

7. 1. 2015
5 min
————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter