Rodina vlastnící společnost Patagonia ji vložila do svěřenského fondu s cílem bojovat proti změně klimatu.

Yvon Chouinard, zakladatel světově známé outdoorové společnosti Patagonia, se spolu s manželkou a jejich dětmi rozhodli vložit 100 % akcií společnosti s hlasovacím právem do svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust.

Yvon Chouinard, zakladatel světově známé outdoorové společnosti Patagonia, se spolu s manželkou a jejich dětmi rozhodli vložit 100 % akcií společnosti s hlasovacím právem do svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust vytvořeného k ochraně hodnot společnosti; a 100 % akcií bez hlasovacího práva bylo věnováno Holdfast Collective, neziskové organizaci, která se věnuje boji proti ekologické krizi a ochraně přírody. Dále počítají, že každý rok budou peníze, které vydělají po reinvesticích do podnikání, rozděleny jako dividenda na pomoc v boji proti krizi. To odpovídá roční částce 100 mil. USD v závislosti na kondici společnosti. Yvon Chouinard společnost Patagonia založil v roce 1973.
 
O filantropickém počinu informuje Yvon Chouinard ve svém dopise, který zveřejnil na stránce společnosti.
 
Členové rodiny Chouinardů budou nově ve správních orgánech svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust, který budou řídit, ale i nadále budou vykonávat dosavadní funkce v představenstvu společnosti Patagonia spolu s Krisem Tompkinsem, Danem Emmettem, Dr. Ayanou Elizabeth Johnsonovou, Charlesem Connem (předseda představenstva) a Ryanem Gellertem, generálním ředitelem. Rodina také povede filantropickou činnost organizace Holdfast Collective.

Zaujal vás článek?

Dejte nám svůj mail a my vám budeme podobné články posílat 1x měsíčně.
Získejte přehled, co se ve světě svěřenských fondů děje:

Tento web je chráněn technologií reCAPTCHA. Ochrana soukromí a smluvní podmínky.

Související články

————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter