Články

Volně dostupný

Rodina Ferrari si založila rodinný svěřenský fond

Piero Ferrari, syn zakladatele Enza a druhý největší akcionář Ferrari, založil v prosinci 2022 svěřenský fond, prostřednictvím kterého bude ovládat majetkové účasti rodiny.

15. 1. 2023
1 min.
Volně dostupný

Mezinárodní konference Private Family Wealth 2022 se setkala s velkým ohlasem.

Společnost Svěřenská správa s.r.o. byla partnerem úspěné mezinárodní konference Private Family Wealth 2022, která proběhla 6.10.2022 a mezi účastníky i samotnými řečníky zaznamenala velký ohlas.

14. 10. 2022
7 min.
Volně dostupný

Rodina vlastnící společnost Patagonia ji vložila do svěřenského fondu s cílem bojovat proti změně klimatu.

Yvon Chouinard, zakladatel světově známé outdoorové společnosti Patagonia, se spolu s manželkou a jejich dětmi rozhodli vložit 100 % akcií společnosti s hlasovacím právem do svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust.

15. 9. 2022
1 min.
Volně dostupný

Ako založiť český zverenecký (zverenský) fond pre občanov Slovenska

Zverenecké (zverenské) fondy pomáhajú pri riešení konkrétnych životných situácií. Ochraňujú majetok i záujmy, zaisťujú diskrétnosť vlastníctva, obmedzujú rizika alebo pomáhajú dosiahnuť stanovených cieľov. I napriek tomu, že zverenecké fondy sú v Českej republike i Európe vyhľadávaným spôsobom správy majetku, nemá Slovenská republika tento inštitút ešte zavedený.

8. 10. 2020
10 min.
Volně dostupný

Co je rodinný svěřenský fond a proč byste o něm měli uvažovat.

Rodina představuje největší zdroj radosti v životě a je motivací pro finanční úspěch rodičů a hledání bezpečí. Zatímco více než šest z deseti respondentů studie společnosti Svěřenská správa s.r.o. říká, že jejich životní poslání je zachování dědictví pro další generace, tak ale pouze jeden z pěti oslovených rodičů souhlasí s tím, že by jejich děti zvládli náhle nabyté bohatství.

14. 9. 2020
10 min.
Volně dostupný

Wealth Planning je základem úspěšné správy majetku

Česká republika zažívá první vlnu předávání majetku. Otcové – zakladatelé, kteří vybudovali firmy a rodinné bohatství, nyní stojí před rozhodnutím, jak ho předat dalším generacím bez ztráty a rizika. „Až 70 procent rodin přichází o svůj majetek už v druhé generaci. Jedním z důvodů je chybějící funkční majetkový plán,“ říká v rozhovoru Pavel Kolář, odborník na správu rodinného majetku a svěřenské fondy.

13. 12. 2019
15 min.
Volně dostupný

Hospodářské noviny zveřejnily článek o naší konferenci TWM 2019 - Správa rodinného majetku

Hospodářské noviny zveřejnily 27.11. 2019 článek o naší konferenci TWM s názvem: Jak předat hladce majetek dětem? Experti doporučují místo závěti rodinnou ústavu a svěřenské fondy.

27. 11. 2019
5 min.
Volně dostupný

Rozhovor s Pavlem Kolářem o majetkovém plánování a svěřenských fondech pro E15.cz

Začátkem listopadu odpovídal výkonný ředitel naší společnosti Pavel Kolář redakci E15.cz na dotazy k majetkovému plánování a výsledkem byl článek: Rodinám chybí majetkové plány. Proto ztrácí své bohatství, říká expert.

1. 11. 2019
10 min.
Volně dostupný

Článek pro BYZMAG.cz "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán".

Na byzmag.cz jsme publikovali článek "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán", který se v měsíci říjnu drží v TOP 3 nejčtenějších článcích. Přečíst si ho můžete zde.

6. 10. 2019
8 min.
Volně dostupný

Jakou roli hraje výbor ve svěřenském fondu? A kdy ho ustanovit?

Nejvyšším posláním každého správce svěřenského fondu je jednat v nejlepším zájmu beneficientů. To vyplývá z kodexu etického chování i z podstaty správcovy role. Přestože bude správce plnit svoji funkci s náležitou odbornou péčí a moudře, mohou v průběhu života beneficientů i svěřenského fondu nastat situace, které si vyžádají radu, odborný názor nebo nestranný úsudek.

26. 9. 2018
7 min.
————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter